Župnik vlč. Marko Rac proslavio 10 godišnjicu svećeništva

U ponedjeljak 8. lipnja u Župi svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu okupili su se svećenici Zagrebačke crkvene pokrajine koji ove godine slave deset godina od ulaska u sveti red svećeništva.

Pod geslom: “Hvala Bogu koji nas u Kristu uvijek proslavlja te širi po nama na svakome mjestu miris svog spoznanja.” (2Kor 2,14) zahvalno su se svog jubileja prisjetili iz Bjelovarsko-križevačke biskupije: vlč. Kristijan Bogdan, žpk. u Tomašici i Hercegovcu; vlč. Darko Rogina, žpk. u Rakovcu; vlč. Josip Starčević, žpk. u Novoj Rači i Nevincu.

Iz Sisačke biskupije: vlč. Ivan Grbešić, žpk. u Sisku – Pohod BDM i povjerenik za pastoral mladih u Sisačkoj biskupiji. Iz Varaždinske biskupije: vlč. Neven Blažon, žpk. u Bednji; vlč. Tomislav Dodlek, žpk. u Biškupcu; vlč. Josip Đurin, žpk. u Varaždinu – sv. Fabijan i Sebastijan; vlč. Danijel Herceg, žpk. u Gornjem Jesenju i Vrbnom; vlč. Gabrijel Jagarinec, žpk. u Šibeniku – Njivice; vlč. Ivan Kljunić, žpk. u Kotoribi; vlč. Tomislav Kos, žpk. u Pribislavcu; vlč. Marko Rac, žpk. u Đurđevcu; vlč. Igor Radašić, žpk. u Kuzmincu i Imbriovcu; vlč. Žarko Pavlović, voditelj Hrvatske katoličke misije Srca Isusova Tuttlingen; vlč. Davor Šumandl, žpk. u Koprivnici – bl. Alojzije Stepinac; vlč. Alexsandre Djivoedo, duhovnik u školi u Beninu. Iz Zagrebačke nadbiskupije: vlč. Darko Bručić Pavuk, žpk. u Zagrebu – Travno; vlč. Vladimir Drnetić, žpk. u Svetom Križu Začretju; vlč. Andrija Miličević, pomoćni duhovnik u Bogosloviji u Zagrebu; vlč. Branko Risek, žpk. u Dugoj Resi – bl. Alojzije Stepinac.

Vrhunac zahvale bila je svečana koncelebrirana sveta misa koju je predvodio mons. Josip Mrzljak, biskup u miru, u zajedništvu s mons. Jurjem Bateljom, postulatorom kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca, nekadašnjim odgojiteljem u Sjemeništu i rektorom Bogoslovije, i vlč. Vladom Razumom duhovnikom u Nadbiskupijskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

U prepunoj baroknoj crkvi svetih Kuzme i Damjana, na kraju svete mise svima se obratio i domaćin susreta župnik Igor Radašić, te svima zahvalio i čestitao deseti jubilej svećeništva, te poželio svima postojanos, snagu, ustrajnost i vjernost u daljnjem služenju Trojedinome Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu.

Druženje svećenika nastavilo se uz večeru u župnoj kući koju je organizirala Župa svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020