Kristijan Jendrašic

Kristijan Jendrašic, sin Zdravka i Katice r. Bulin, rođen je 6. veljače 1998. u Koprivnici. Kršten je 30. svibnja iste godine u Župi sv. Jurja u Đurđevcu, gdje je primio i ostale sakramente. U obitelji ima dvije starije sestre. Pohađajući redovito Svetu misu te ministrirajući u srcu je osjetio Gospodinov poziv u želji da jednog dana postane njegov svećenik. Ta njegova želja se ne smanjuje na kraju osmoga razreda te on nakon završene osnovne škole u Đurđevcu, 2012. godine, kao svećenički kandidat upisuje Međubiskupijsko dječačko sjemenište u Zagrebu na Šalati, gdje je uspješno maturirao na Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji.

Kristijan je jedna vedra, inteligentna i susretljiva osoba, koja svojim stavom odaje dojam određene smirenosti i staloženosti. Vrlo je otvoren za svaku suradnju na Župi i uvijek pri ruci župniku za vrijeme svih praznika i redovitih dolazaka na vikend iz Zagreba. Svake godine sam iz Sjemeništa primao izvještaje o njegovu uspjehu i vladanju, koji su bili vrlo pozitivni, o čemu ćete vjerojatno i sami biti obaviješteni iz Sjemeništa. Ti izvještaji pokazuju da je svake godine napredovao u ozbiljnosti te intelektualnom i duhovnom rastu. Za vrijeme boravka kod kuće redovito sudjeluje u životu naše Župe, ne samo kao ministrant i čitač na Svetoj misi, nego i u župnom dvoru gdje rado pomogne što god zatreba. Voli sudjelovati u liturgiji, vrlo ju dobro poznaje i pristupa joj vrlo ozbiljno. Kristijan zna i hoće posvjedočiti svoju pripadnost Gospodinu i tako redovito potvrđuje svoju želju za svećeničkim služenjem. Intenzivno je i ozbiljno razmišljao te konačno donio odluku nastaviti svoj put prema svećeništvu.

Danas je Kristijan u Zagrebu na Kaptolu u Bogosloviji gdje se priprema za svećeničko zvanje. Trenutno pohađa drugu godinu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020