Župnik i župni vikar

Marko Rac

marko_rac…rođen je 10. kolovoza 1984. godine u Koprivnici u obitelji Miroslava Rac i Vesne rođ. Švegović. Nakon završene osmogodišnje škole u Goli, 1999. godine odlazi na školovanje u Zagreb, gdje je završio Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju, u sklopu Međubiskupijskog dječačkog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati. Nakon mature upisao je Katolički bogoslovni fakultet kao svećenički kandidat na kojem je diplomirao 2009. godine.

Mladu misu slavio je 18. srpnja 2010. u rodnoj Goli, a 24. lipnja u Sesvetskom Kraljevcu. Đakonski pastoralni praktikum od 2. listopada 2009. do 30. svibnja 2010. obavio je u Sesvetskom Kraljevcu, gdje je još tri godine nastavio svoju svećeničku službu kao župni vikar (kapelan). Dekretom varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka od 3. srpnja 2013. godine, imenovan je župnikom župe Sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.

Filip Jakupec

… rođen je 11. svibnja 1995. godine u Koprivnici, a Pitomača mu je rodni zavičaj. Nakon završene tamošnje osnovne škole, u Virovitici pohađa Prirodoslovno-matematičku gimnaziju, gdje je 2014. godine i maturirao. Potom u Zagrebu upisuje Katolički bogoslovni fakultet i na Kaptolu ulazi u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište kao svećenički kandidat Varaždinske biskupije. Nakon dvije završene godine u Zagrebu, po preporuci tadašnjih poglavara i biskupa preostale tri godine svoga temeljnog studija provodi u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregoriana boraveći kao svećenički kandidat i student u Papinskom zavodu Germanicum et Hungaricum, gdje svoj studij 2019. godine i privodi kraju.

Za đakona je zaređen 28. lipnja 2019., a svoj đakonsko-pastoralni praktikum obavlja u župi sv. Ilije proroka u Sv. Iliji pod mentorstvom preč. Izidora Fereka. Nakon toga je 13. lipnja 2020. zaređen za svećenika, a Mladu misu slavi 28. lipnja 2020. u rodnoj Pitomači. Zatim je dekretom varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša imenovan župnim vikarom ili kapelanom župe sv. Jurja mučenika u Đurđevcu.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020