REGIONALNI SUSRET ZAJEDNICA „VJERA I SVJETLO“

Na blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnicu, koji je ujedno dan zajednice „Vjera i svjetlo“, održan je regionalni susret zajednica iz Virovitice, Ludbrega, Koprivnice, Novigrada Podravskog, Molvi, Kloštra Podravskog i domaćina Đurđevca. Okupilo se oko 60-tak članova zajednice i njihovih prijatelja.

„Vjera i svjetlo“ je duhovni pokret zajednica koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je na poticaj Jean Vaniera i Marie-Helene Mathieu 1971. g. u Lurdu iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima, pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi.

Susret je započeo svetom misom koju je slavio vlč. Petar Krašek, župni vikar. Članovi zajednica su animirali misu tj. čitali su Božju riječ te su nakon Evanđelja scenski upriličili Isusovo prikazanje u hramu. Potom je vlč. Petar u propovijedi sve potaknuo da se nastojimo svakog dana prikazivati Gospodinu osobito u teškim životnim prilikama. Pjevanje je na misi predvodio župni zbor Georgius.

Nakon svete mise za sve članove i prijatelje je priređen domjenak u župnoj pastoralnoj dvorani na kojem su se članovi zajednica družili, pjevali i razmijenili svoja iskustva.

Autor fotografija: Joubert Loots (Galerija br. 2)

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020