Oproštajna misa župnika Marka Raca i kapelana Filipa Jakupca u filijali Mičetinac

Župljani župe Đurđevac koji pripadaju filijali, maloj kapeli Anđela čuvara Mičetinac  oproštajnom misom župnika Marka Raca i kapelana Filipa Jakupca zahvalili su svećenicima za sve što su učinili za njihovu  malu crkvenu zajednicu.

Uz prigodne darove uputili su  i riječi zahvale oproštajnim govorom.

Poštovani i  dragi naši svećenici!

Danas je nedjelja 22. kolovoza 2021., nedjelja u kojoj svećenici naše župe stojite za oltarom naše kapele Anđela čuvara opraštajući se s nama.

U ovom trenutku teško je reći bilo što osim jedno veliko HVALA! Hvala dragom Bogu što postojite i što Vas je poslao u našu župnu zajednicu, da zajedno s nama ovdje provedete sve ove krasne i ispunjene dane.

Hvala Vam što ste svoje poslanje ozbiljno i odgovorno shvatili i trudili se da ono što je Gospodin darovao Vama, Vi darujete nama!

Dragi   župniče Marko!

Zahvaljujemo Vam,  za svaku euharistiju koju ste nam nedjeljom prikazali, kao čovjek srca, širokog pogleda i znanja, blizak narodu u širenju vjere u Boga i pomoći svakome. U proteklih osam godina bili ste uvijek tu, uz nas i za nas. Hvala Vam za svaku šalu, osmijeh, pomoć potrebitima, za svaki ispraćaj naših najdražih, lijepu i utješnu riječ! Hvala Vam za sve što ste učinili za našu  kapelu Anđela čuvara i našu malu crkvenu zajednicu.

Dragi  kapelane Filipe!

U proteklih godinu dana kroz euharistiju nadahnjivali ste nas poticajnim propovijedima, molitvom i pozivom na pomirenje s Bogom. Hvala Vam! Iskreno hvala za svaku lijepu riječ, radost i blagoslov koji  ste unosili u naša  srca.

Dragi naši svećenici!

Ostavljate lađe dobrote, ljudskosti i razumijevanja pričvršćene za žal naših srdaca. Odlazite u nove sredine „…lovit srca na moru života mrežom Riječi Božje.“ Sretni su oni kojima ste poslani i kojima ćete predano davati i hraniti ih Riječju Božjom. Želimo Vam da vas prihvate i cijene.

Spomenut ću riječi  Majka Terezije: „Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju.“  Vjerujemo da  „Ljubav Kristova koja  nas sve nosi…“  ( 2 Kor 5,14).  to i prepoznaje.

Neka Duh Sveti bdije nad Vama i vodi vas na daljnjem životnom putu. Neka Vas blagoslovi i čuva dobri Bog!

Ovo nije oproštaj s Vama, već zahvala za sve darovano našoj maloj crkvenoj zajednici. I na kraju još jednom Vam želimo reći: HVALA  VAM ZA SVE! i DOVIĐENJA, DO NEKOG NOVOG SUSRETA!

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020