OPROŠTAJNA MISA OD PASTORALNOG POMOĆNIKA VLČ. MARIJA RUKELJA

Nakon godinu dana svećeničke službe u našoj župi varaždinski biskup mons. Bože Radoš je razriješio vlč. Marija Rukelja službe pastoralnog pomoćnika u Đurđevcu i imenovao ga župnikom u Podravskim Sesvetama. U nedjelju 21. kolovoza 2022. imali smo zahvalnu misu od vlč. Maria, a u nedjelju 28. kolovoza 2022. preuzima službu župnika u Podravskim Sesvetama. U ime župljana riječi zahvale uputili su Željka i Ivica Kuštro, te župnik Tomislav Leskovar.

„Velečasni Mario! U ime svih župljana župe sv. Jurja u Đurđevcu želim Vam zahvaliti za Vašu pastoralnu službu u našoj župi u protekloj godini.
Moram priznati da nam je vrlo brzo prošla ova godina u kojoj smo se zajedno družili i radili za dobrobit ove župe. Svi smo bili sretni i zadovoljni kad ste prije godinu došli u našu župu zajedno sa župnikom Tomislavom. Vjerujem da Vam nije bilo lako ali vrlo brzo smo dobili dojam da Vam je u Đurđevcu lijepo i da ste se dobro snašli u našem gradu i župi. U najljepšem sjećanju ostat će nam svi naši zajednički susreti na misnim slavljima i kod dijeljenja sakramenata.

Stoga Vam iskreno zahvaljujemo na svakoj održanoj svetoj misi, a pogotovo na svakoj propovijedi u kojoj ste nam na jasan i zanimljiv način tumačili Božju riječ, bodrili nas i davali primjere za dobar kršćanski život. Svoj entuzijazam i pozitivan stav prema životu uspjeli ste prenijeti i na nas.

Hvala Vam i za sve podijeljene sakramente i za sve lijepe riječi koje ste nam upućivali na krštenjima i vjenčanjima, ali i za riječi utjehe pri ispraćaju naših milih pokojnika.
Žao nam je što već odlazite iz naše župe, ali smo isto tako sretni i ponosni zbog Vaše nove službe koju ste dobili u Podravskim Sesvetama. Pošto ostajete u Podravini, uvjereni smo da ćemo se jako često sretati. Ako Vas je itko od nas povrijedio svojim riječima ili postupcima molimo Vas za oproštenje.

Nadam se da ćemo i mi Vama biti u lijepom sjećanju i preporučamo se u Vaše molitve. Još jednom, veliko hvala u ime svih župljana koji Vam žele svako dobro, dobro zdravlje i obilje Božjeg blagoslova u životu i daljnjem radu.“

Kao dar zahvale i uspomene na jednogodišnju svećeničku službu vlč. Mariju je predana slika s motivom Starog grada Đurđevca đurđevačkog slikara Zdravka Šabarića.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020