MALONOGOMETNI I ODBOJKAŠKI TURNIRI ZA KRIZMANIKE

Đurđevački krizmanici ovaj su tjedan sudjelovali na nogometnom i odbojkaškom turniru koje je organizirao Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Tako su krizmanici sudjelovali u utorak 20. veljače 2024. na nogometnom turniru koji se održavao u Varaždinu. Susret je započeo svetom misom u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Varaždinu, koju je predslavio vlč. Kristijan Stojko, župnik u Ludbregu i član hrvatske svećeničke nogometne reprezentacije koja je ove godine osvojila Europsko prvenstvo u malom nogometu za svećenike. Na kraju svete mise posvjedočio je o svom svećeničkom pozivu i ljubavi prema nogometu.

Potom je krenulo natjecanje po skupinama. Nakon što su đurđevački krizmanici kao prvi prošli skupinu u kojoj su bili krizmanici župa Prelog, Nedelišće i sv. Antuna – Čakovec plasirali su se u polufinale. U polufinalu su pobijedili krizmanike iz Vidovca i tako se u finalu susreli s krizmanicima iz Sračinca. Regularni dio je završio 1:1, a u izvođenju penala uspješniji su bili Srakari. Pobjednici turnira su tako bili krizmanici Župe Sračinec, drugo mjesto osvojili su naši đurđevački krizmanici, a treće krizmanici Župe Vidovec.

Krizmanice su u srijedu, 21. veljače 2024. sudjelovale na odbojkaškom turniru koji se održao u sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo u Koprivnici. Na turniru su još sudjelovale krizmanice sljedećih župa: Čakovec-sv. Antun, Križovljan, Kućan Marof, Ludbreg, Prelog, Pitomača, Sračinec, Trnovec, Varaždin-sv. Nikola, Veliki Bukovec, Vidovec i Vratišinec.

Krizmanice su se hrabro borile i za dlaku im je izmaklo prvo mjesto u skupini i prolazak u polufinale. Prvo mjesto osvojile su krizmanice Župe Sračinec, drugo mjesto ekipa Župe Ludbreg i treće su bile krizmanice Župe sv. Antuna – Čakovec.

Zahvaljujemo svim župnicima, župnim vikarima, animatorima i svima koji su okupili i doveli svoje krizmanike i krizmanice na turnire, svim sudionicama te svima u pripremi i organizaciji turnira, poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020