KRŠTENJE PETOG DJETETA OBITELJI SELEŠ U ĐURĐEVCU

Misno slavlje na Prvu nedjelju Došašća u našoj župi predslavio je biskup mons. Bože Radoš, tijekom kojeg je krstio Anđelu, peto dijete u obitelji Ivana i Ivane Seleš. U misnom slavlju sudjelovale su starije sestre male Anđele: Katja, Marija, Gabi i Marta zajedno s krsnom kumom Marijom Hanom Blažević, rodbinom i okupljenom župnom zajednicom.

Uz biskupa su koncelebrirali župnik vlč. Tomislav Leskovar, župni vikar vlč. Josip Špoljarić i i biskupov tajnik vlč. Marko Domiter.

Biskup Radoš je povezao ulaznu pjesmu „Zlatnih krila“ i stih „anđela si, Bože, k meni poslao“ s radošću što je obitelj Seleš prihvatila dar života, te joj šalje malog anđela u obitelj, a koje simbolično i nosi ime Anđela. „Danas smo zapalili prvu svijeću na adventskom vijencu, zapaliti ćemo još jednu svijeću – krsnu svijeću na uskrsnoj svijeći moleći da svjetlo Kristovo rasvjetljuje život male Anđele. Neka sve nas svjetlo Kristovo vodi ovog Došašća do konačnog susreta s njime.“

Na kraju misnog slavlja riječi zahvale i čestitke obitelji Seleš uputio je župnik vlč. Tomislav Leskovar, a biskup Bože Radoš udijelio je svečanim blagoslov majci, ocu i okupljenom narodu, te je uručio obitelji prigodne darove Biskupije.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020