ODRŽAN KRIZMANIČKI MALONOGOMETNI TURNIR U ĐURĐEVCU

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije organiziran je malonogometni turnir za krizmanike 20. siječnja 2024. u Đurđevcu. Turnir je održan u sportskoj dvorani OŠ Đurđevac, a na natjecanju je sudjelovalo 16 krizmaničkih ekipa koje su predstavljale svoje župe: Budrovac-Kalinovac, Čakovec – sv. Antun, Ferdinandovac, Ivanec, Koprivnica – bl. Alojzije, Ludbreg, Molve, Nedelišće, Pitomača, Prelog, Sračinec, Trnovec, Veliki Bukovec, Vidovec, Vratišinec i domaćini iz Đurđevca.
Natjecanje je započelo pozdravnim riječima vlč. Marka Domiter, predstojnika Ureda za pastoral mladih, koji je ujedno istaknuo najvažnija pravila natjecanja. Riječ dobrodošlice uputili su domaćini: g. Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac i preč. Tomislav Leskovar, župnik Župe sv. Jurja mučenika u Đurđevcu. Turnir je započeo molitvom i blagoslovom vlč. Domitera.
Prvi dio natjecanja odvijao se u četiri skupine po četiri ekipe, a najbolja ekipa svake skupine je prolazila u polufinalnu fazu. Naši krizmanici su bili u četvrtoj skupini s krizmanicima iz Koprivnice, Pitomače i Ivanca. U prvom susretu su pobijedili Koprivničance rezultatom 2:1, a remizirali su s Pitomačom 3:3 i Ivancem 1:1. Usprkos osvojenih 5 bodova kao pobjednici skupine su bili krizmanici iz Koprivnice sa 6 bodova jer su pobijedili krizmanike iz Ivanca i Pitomače, te su se time plasirali u polufinale.
Pobjednici turnira bili su krizmanici Župe Sračinec, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe Prelog, treće krizmanici Župe Nedelišće, četvrto krizmanici Župe Koprivnica bl. A. Stepinca.
Na kraju turnira podijeljene su nagrade za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe bl. Alojzija Stepinca – Koprivnica. Priznanje za najboljeg igrača dobio je Šimun Sokač iz Župe Prelog, priznanje za najboljeg strijelca Martino Premuž iz Župe Sračinec, te priznanje za najboljeg vrata Sven Petrović Šmic iz Župe Nedelišće.
Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja i veselimo se sljedećem turniru. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira.
Na kraju valja napomenuti da će sljedeći Krizmanički malonogometni turnir biti u utorak, 20. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani VI. OŠ Varaždin.

Tekst i foto: Ured za pastoral mladih i Župa Đurđevac

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020