BOŽIĆNI POHOD OBITELJIMA I BLAGOSLOV DOMOVA

  

Poštovani župljani!

Budući da se bliži blagdan Isusova rođenja Božić i običaj pohoda svećenika obiteljima i blagoslov vaših domova želimo vam dati nekoliko smjernica.

Božićni pohod i blagoslov obitelji održat će se ove godine redovito tj. u vremenu nakon Božića. U ovo vrijeme pandemije bolesti korone virusa tim pohodom i blagoslovom vaših domova želimo svjedočiti svima vama kršćansku blizinu, molitvom donijeti ohrabrenje, učvršćivati svoju povezanost i produbljivati župno zajedništvo vjere, nade i ljubavi. Ujedno je to prilika da novi župnik i pastoralni pomoćnik upoznaju svoje župljane. Za vrijeme blagoslova potrebno je pridržavati se svih epidemioloških mjera.

U ovom vremenu u kojem živimo osobito trebamo imati razumijevanja jedni za druge. Svjesni smo da ima onih koji su posebno ugroženi (stariji i bolesni) i koji se trebaju čuvati da se ne zaraze i obole od ove teške bolesti. Također, ima onih koji žive u strahu i bojazni za vlastito zdravlje.

Stoga vas molimo da nam slobodno, bez ikakvog straha i nelagode, unaprijed javite ukoliko ne želite da vas pohodimo za božićni blagoslov. Javiti nam se možete telefonski (048/813-430) u uredovno vrijeme (utorak i četvrtak od 16:30 do 18:00 sati; srijeda i petak od 8:00 do 10:00 sati) ili na župni mail zupa-djurdjevac@biskupija-varazdinska.hr najkasnije do 22. prosinca. Kod javljanja molim da navedete prezime obitelji, ulicu i kućni broj.

Samim time olakšati će te nam pripravu rasporeda blagoslova obitelji za ovu godinu. Također, vas molimo da ovu objavu prenesete našim starijima, susjedima i svim drugim ljudima kako bi bili upoznati s navedenim smjernicama.

U vaše molitve preporučamo sve one koji trpe od ove teške bolesti, osobito umiruće, naše liječnike, medicinsko i bolničko osoblje, kao i one koji se teško nose s ovom situacijom pandemije. Budimo jedni drugima molitvena podrška i blizina! Svima želimo svako dobro u ove svete dane došašća, lijepu i plodonosnu pripravu za slavlje Božića.

Vaši svećenici Tomislav i Mario

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020