BLAGOSLOV OBITELJI 2022-23. GODINE

Poštovani župljani, u ove božićne dane običaj je da svećenik pohodi i blagoslovi vašu obitelj i dom. Neka taj susret i Božji blagoslov bude odraz naše vjere i povjerenja u Boga, ali i iskrenog vjerničkog zajedništva. Po blagoslovu idu svećenici i njihova pratnja. Molimo da nas netko od ukućana pričeka pred ulaznim vratima ili ostavite vrata otvorena kako bismo znali koju kuću pohoditi. Prilikom blagoslova moći ćete darovati obiteljski dar te darovati svećenike i zvonaricu prema svojoj želji za njihov godišnji trud i rad. Unaprijed zahvaljujemo na vašem daru.

Obred blagoslova može se održati u kući (hodnik, soba) ili ispred kuće (na samom ulazu, terasi, nadstrešnici). Svećenik će sa sobom nositi svetu vodu te je vi ne trebate pripremiti. Neka se, ako je moguće, pripremi križ i svijeća na mjestu gdje će se moliti. Nema ljubljenja križa, osim ako članovi kućanstva žele iskazati svoje štovanje Isusu Kristu poljupcem vlastitog križa. Svećenik će rado nakratko poslušati članove obitelji, a najbolje je dogovoriti naknadi susret ako za to ima potrebe. Ukoliko će biti propisane kakve epidemiološke mjere molim da ih se svi pridržavamo.

Ukoliko je doselila nova obitelj u našu župu, a želi primiti blagoslov, neka se prijave do Božića. Također, ako netko nije u mogućnosti primiti blagoslov prema rasporedu zbog posla ili drugih obaveza, ili ako se neka obitelj nalazi u izolaciji zbog bolesti, neka se javi kako bi se blagoslov dogovorio naknadno. Ukoliko bi zbog bilo kojega razloga došlo do promjena rasporeda blagoslova s naše strane bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020