RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI 2021-22. GODINE

Poštovani župljani, u ove božićne dane pohodom obitelji i blagoslovom vaših domova želimo svjedočiti svima kršćansku blizinu, molitvom donijeti ohrabrenje, učvršćivati svoju povezanost i produbljivati župno zajedništvo vjere, nade i ljubavi. Zato neka taj kratki susret i zamoljeni Božji blagoslov bude odraz naše vjere i povjerenja u Boga, ali neka bude i susret vjere i iskrenog vjerničkog zajedništva. Po blagoslovu idu samo svećenici i njihova pratnja bez ministranata. Molimo da nas netko od ukućana pričeka pred ulaznim vratima ili ostavite vrata otvorena kako bismo znali koju kuću pohoditi.

Epidemiološke mjere

Za vrijeme blagoslova obitelji potrebno je pridržavati se epidemioloških mjera. Dakle, svi obavezno nosimo medicinske ili zaštitne maske za lice, osim male djece ili ako bi osobi zbog toga bilo otežano disanje. Izbjegavat će se bliski kontakti s ukućanima (nema rukovanja i ljubljenja križa, obavezno držanje razmaka).

Obred blagoslova

Obred blagoslova može se održati u ulaznom dijelu kuće (hodniku) ili ispred kuće (na samom ulazu, terasi, nadstrešnici). Svećenik će sa sobom nositi svetu vodu te je vi ne trebate pripremiti. Neka se, ako je moguće, pripremi križ i svijeća na mjestu gdje će se moliti. Nema ljubljenja križa, osim ako članovi kućanstva žele iskazati svoje štovanje Isusu Kristu poljupcem vlastitog križa. Svećenik će rado nakratko poslušati članove obitelji, a najbolje je dogovoriti naknadi susret ako za to ima potrebe. Svaki dan je pauza za ručak od 12:30 sati do 13:30 sati. U dane 5. i 7. siječnja u ispomoći će za blagoslov biti vlč. Filip Jakupec. Prilikom blagoslova moći ćete darovati obiteljski dar te darovati svećenike i zvonaricu za njihov godišnji trud i rad. Unaprijed zahvaljujemo na vašem daru.

Odgoda ili otkazivanje blagoslova

Ukoliko netko nije u mogućnosti primiti blagoslov prema rasporedu ili obitelj nije za vrijeme blagoslova kod kuće zbog posla ili obaveza, neka se javi kako bi se blagoslov dogovorio naknadno.

Ukoliko se neka obitelj nalazi u samoizolaciji, a želi primiti blagoslov, neka se javi kako bi se dogovorio naknadni termin za blagoslov.

Ukoliko netko ne želi primiti blagoslov zbog straha od zaraze također treba javiti u župni ured kako ne bismo dolazili k vama. U ovim vremenima trebamo imati razumijevanja jedni za druge, te pokušati razumjeti strahove i bojazni vremena u kojem živimo.

Ukoliko bi zbog bilo kojega razloga došlo do promjena rasporeda blagoslova s naše strane bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Dogovori/odgode:

  • osobno svaki dan nakon mise u sakristiji
  • ili na e-poštu: zupa-djurdjevac@biskupija-varazdinska.hr
  • ili na telefon 048/813-430 (radnim danom između 8:00 i 8:30 sati)
  • ili porukom na broj mobitela 099/829-7400 (župnik).

Podaci za dogovor/odgodu blagoslova obitelji: prezime obitelji, ulica i kućni broj, broj telefona ili mobitela radi lakšeg dogovora.

Župni ured ne ureduje za vrijeme blagoslova!

Prijavu sprovoda možete obaviti svaki dan nakon mise ili možete nazvati na broj mobitela 099/829-7400 (Tomislav) ili 099/685-0548 (Mario).

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA NAKON 10. SIJEČNJA 2022.

utorak i četvrtak    16:30 – 18:00 sati

srijeda i petak           8:00 – 10:00 sati

Upisi misnih nakana svaki dan u sakristiji nakon svete mise ili zvati na telefonski broj 048/813-430 u uredovno vrijeme. Izdavanje dokumenata i dogovori oko krštenja ili vjenčanja u uredovno vrijeme. Za hitne slučajeve (pohod bolesniku ili prijava sprovoda) zvati na broj mobitela 099/829-7400 (Tomislav) ili 099/685-0548 (Mario).

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020