Blagdan svetog mučenika Jurja

pater_fucek_thumbKao i svake godine tako i ove 23. travnja na svečan način obilježavamo blagdan svetog mučenika Jurja, nebeskog zaštitnika Župe i Grada Đurđevca. Svetom Jurju je posvećena i naša župna crkva pa ujedno slavimo i glavno župno proštenje.

Svečana sveta Misa na čast svetog mučenika Jurja bit će slavljena u župnoj crkvi u Đurđevcu na Đurđevo, 23. travnja 2015. godine u 11:00 sati.

Ove godine ćemo na župni blagdan svetog mučenika Jurja u Đurđevcu imati još jednu veliku i nesvakidašnju proslavu. Naime, 23. travnja 2015. godine će velečasni otac prof. dr. Ivan Fuček proslaviti svoju Dijamantnu misu. Na taj će način obilježiti šezdesetu obljetnicu od svećeničkog ređenja i svoje mlade mise koju je slavio u Đurđevcu 1955. godine. Uz to, proslavit će i sedamdesetu obljetnicu redovništva jer je u Družbu Isusovu stupio davne 1944. godine. Velečasni otac Ivan Fuček rođen je u Đurđevcu 1. srpnja 1926. godine. Kao redovnik isusovac i svećenik ističe se kao vrhunski teolog svjetskog glasa koji je obnašao mnoge važne funkcije u strukturama Katoličke crkve pri Svetoj stolici i u Hrvatskoj. Dr. Ivan Fuček izuzetno je plodan pisac! Objavio je brojne knjige i znanstvene članke na hrvatskom i drugim jezicima. Opravdano se Ivana Fučka smatra najistaknutijim hrvatskim moralistom dvadesetog stoljeća. Svojim znanstvenim i životnim postignućima zadužio je hrvatski narod, a počasni je građanin Grada Đurđevca.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-black” animation_effect=”fadeIn” album_title=”false” album_id=”3″]

Središnji događaj proslave bit će svečana sveta misa u župnoj crkvi svetog Jurja u Đurđevcu 23. travnja 2015. godine u 11 sati na kojoj će homiliju govoriti isusovac otac Petar Galauner. Uoči blagdana i same proslave duhovnu će obnovu od 20. do 22. travnja voditi isusovac otac Zvonko Vlah.

Svi ste pozvani svojim dolaskom i sudjelovanjem na svečanom Misnom slavlju počastiti  dr. Ivana Fučka za ovaj rijetki jubilej i uzveličati proslavu našeg župnog proštenja!

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020