Proslava Majke Božje Bistričke

U srijedu, 13. srpnja 2016., proslavljen je blagdan Majke Božje Bistričke u kapeli Srca Isusova koju je naša zvonarka, kao i svake godine, uredila i pripremila za slavlje Svete mise.

Misu je predvodio župnik, vlč. Marko Rac koji je u propovijedi progovorio o vlastitom životu i djetinjstvu koje je provodio uzdajući se u nebesku Majku kroz svoje čitavo školovanje i svećeničku formaciju. Na kraju je naglasio kako je važno uzdati se u Majku i pozvao vjernike na pobožnosti Majci Božjoj koje uvijek donose obilat rod i nagrade. Nakon Svete Mise, župnik je u zajedništvu s vjernicima, klečeći ispred oltara Majke Božje Bistričke izmolio sljedeću molitvu:

„Majko Božja Bistrička, ti si u svojoj Majčinoj dobroti odabrala u našem Hrvatskom zagorju mjesto koje se po tebi zove Marija Bistrica. Tu se časti tvoj čudotvorni lik. Tu je tvoje svetište u kojem svoju djecu obasipaš svojim milostima. Tu liječiš duhovne i tjelesne rane zemaljskih patnika i ispunjaš želje onih koji se pouzdano k tebi utječu. Ti poznaješ sve moje duševne i tjelesne potrebe. K tebi kao Božjoj i svojoj Majci, odlučio sam doći, da ti otvorim svoje srce i izrazim svoje želje. Ti me, Isusova i moja Majko, koja u svojoj dobroti nikada nikoga nisi od sebe odbila, milostivo saslušaj i usliši. Amen.“

Uzdajmo se i mi u zagovor nebeske majke i hrabro koračajmo životnim stazama uzdignute glave i srca punog vjere i ljubavi.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020