Biblijska grupa

Izaija – 4. dio
U posljednjem, četvrtom dijelu našeg proučavanja Knjige proroka Izaije bavimo se četirima najvažnijim teološkim temama kojima je cijela Knjiga protkana. Ovdje možeš razbuditi svoj osjećaj za Božju riječ koja je u davnoj prošlosti naviještala ono što ćemo prekosutra slaviti.

Izaija – 3. dio
U trećem dijelu našeg proučavanja Knjige proroka Izaije zalazimo u pomalo kompliciranu, ali opet intrigantnu povijesnu pozadinu proroštava koje je prorok Izaija pisao u sasvim konkretnom vremenu i povijesnim okolnostima. Ovdje možeš naučiti i ponešto o Izaijinom osobnom životu.

Izaija – 2. dio
U drugom dijelu našeg proučavanja Knjige proroka Izaije, nakon izvjesnog uvoda u samu Knjigu, ulazimo malo dublje u literarnu problematiku, strukturu i podjelu ovog velikog književnog i religioznog djela. Ovdje možeš saznati kako je Knjiga proroka Izaije pisana.

Izaija – 1. dio
U prvom dijelu našeg proučavanja Knjige proroka Izaije upoznajemo se općenito s pojmom starozavjetnog proroštva i osobom starozavjetnog proroka. Ovdje možeš otkriti što je za povijesni Izrael značilo kad je netko bio pozvan za Božjeg proroka i koju je on ulogu imao tada.

Župa svetog Jurja Đurđevac

Izrada: Studeni 2020